

Syrové slimáčiky
- Príprava: 180 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
Potrebujeme na cesto:
450 g polohrubej múky
250 g tuku
1 ČL práškový cukor
2 ČL soli
1 ČL PDP
2 dcl mlieka
Plnka:
250 g masla
200 g tvrdý syr strúhaný
korenie – mletá paprika, grilovacie korenie, korenie na gyros… podľa vašej chuti
450 g polohrubej múky
250 g tuku
1 ČL práškový cukor
2 ČL soli
1 ČL PDP
2 dcl mlieka
Plnka:
250 g masla
200 g tvrdý syr strúhaný
korenie – mletá paprika, grilovacie korenie, korenie na gyros… podľa vašej chuti
Postup prípravy
Z múky, tuku, cukru a soli, mlieka a PDP vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov a dáme ich do chladničky stuhnúť na 1 až 2 hodiny. Pripravíme plnku. Do zmäknutého masla primiešame strúhaný syr, korenie a dobre premiešame.
Vychladnuté cesto vyvaľkáme na tenko, cca 4-5 mm a potrieme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na 1 - 2 cm rezy. Môžeme ozdobiť sezamom. Poukladáme ich na papier na pečenie vo väčších rozostupoch. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 - 20 minút, kým slimáky nie sú zlatisté.