Buchty nemusia byť len sladké! Tento variant je skvelý aj ku kyslej polievke, alebo aj len tak ako snack.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Syrovo cesnakové buchty
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
Cesto:
250 g celozrnnej hladkej múky
300 g hladkej múky
1 dl olivový olej
200 g biely jogurt
7 g sušené droždie
2 dl vlažná voda
1 ČL soľ
1 ČL cukor
Plnka:
250 g ricotta alebo jemný tvaroh
2 – 3 strúčiky cesnaku
30 – 40 g tvrdého syra
soľ
250 g celozrnnej hladkej múky
300 g hladkej múky
1 dl olivový olej
200 g biely jogurt
7 g sušené droždie
2 dl vlažná voda
1 ČL soľ
1 ČL cukor
Plnka:
250 g ricotta alebo jemný tvaroh
2 – 3 strúčiky cesnaku
30 – 40 g tvrdého syra
soľ
Postup prípravy
Zmiešame múky so soľou, cukrom a droždím. Prilejeme olej, jogurt a vlažnú vodu. Miešame cesto, aby bolo jemné, ale nie lepkavé. Ak je treba prisypeme múku, alebo naopak ak je tuhé, prilejeme vodu. Potom dáme misku do igelitového vrecka a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Plnku vymiešame z ricotty, pretlačeného cesnaku, nastrúhaného tvrdého syra a dochutíme soľou. Množstvo cesnaku použijeme podľa jeho sily a našej chuti.
Keď cesto vykysne rozdelíme ho na 12 rovnakých kúskov. Na pomúčenej doske každú kúsok rozvaľkáme, zabalíme doň za lyžičku plnky a vytvarujeme do buchtičky. Tie poukladáme do vymasteného pekáču, vysypaného múkou. Buchtičky prikryjeme utierkou a necháme ich ešte 20 - 30 minút kysnúť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C približne 20 minút, kým nie sú buchtičky ružové.