Buchty nemusia byť len sladké! Tento variant je skvelý aj ku kyslej polievke, alebo aj len tak ako snack.

Buchty nemusia byť len sladké! Tento variant je skvelý aj ku kyslej polievke, alebo aj len tak ako snack.
Zmiešame múky so soľou, cukrom a droždím. Prilejeme olej, jogurt a vlažnú vodu. Miešame cesto, aby bolo jemné, ale nie lepkavé. Ak je treba prisypeme múku, alebo naopak ak je tuhé, prilejeme vodu. Potom dáme misku do igelitového vrecka a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Plnku vymiešame z ricotty, pretlačeného cesnaku, nastrúhaného tvrdého syra a dochutíme soľou. Množstvo cesnaku použijeme podľa jeho sily a našej chuti.
Keď cesto vykysne rozdelíme ho na 12 rovnakých kúskov. Na pomúčenej doske každú kúsok rozvaľkáme, zabalíme doň za lyžičku plnky a vytvarujeme do buchtičky. Tie poukladáme do vymasteného pekáču, vysypaného múkou. Buchtičky prikryjeme utierkou a necháme ich ešte 20 - 30 minút kysnúť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C približne 20 minút, kým nie sú buchtičky ružové.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.