Krémová syrovo-karfiolová polievka

Ingrediencie

1 ks karfiol
2 ks zemiaky
1 ks cibuľa
700 ml zeleninový vývar
2 PL pohánkových vločiek
50 g Niva alebo údený eidam
4 plátky slanina
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Karfiol rozoberieme na ružičky. Cibuľu nakrájame na osminky. Vývar spolu so zemiakmi a cibuľou dáme do hrnca a necháme zovrieť.

Do vriaceho vývaru následne pridáme karfiol a varíme cca 15 minút do polomäkka. Potom zahustíme pohánkovými vločkami a ďalej varíme cca 5 minút.

Keď je karfiol mäkký, pridáme rozdrobený alebo nastrúhaný syr a polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Slaninku nakrájame na menšie kúsky a opražíme.

Polievku naservírujeme do tanierov a posypeme nivou a opraženou slaninkou. Ihneď podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom