Autor receptu
Kucharocka.sk
Krémová syrovo-karfiolová polievka
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
1 ks karfiol
2 ks zemiaky
1 ks cibuľa
700 ml zeleninový vývar
2 PL pohánkových vločiek
50 g Niva alebo údený eidam
4 plátky slanina
soľ, mleté čierne korenie
2 ks zemiaky
1 ks cibuľa
700 ml zeleninový vývar
2 PL pohánkových vločiek
50 g Niva alebo údený eidam
4 plátky slanina
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Karfiol rozoberieme na ružičky. Cibuľu nakrájame na osminky. Vývar spolu so zemiakmi a cibuľou dáme do hrnca a necháme zovrieť.
Do vriaceho vývaru následne pridáme karfiol a varíme cca 15 minút do polomäkka. Potom zahustíme pohánkovými vločkami a ďalej varíme cca 5 minút.
Keď je karfiol mäkký, pridáme rozdrobený alebo nastrúhaný syr a polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a opražíme.
Polievku naservírujeme do tanierov a posypeme nivou a opraženou slaninkou. Ihneď podávame.