Ciambelle al Vino – Vínové koláčiky po taliansky. Patria k jesenným klasickým koláčikom pri zbere hrozna. JA som ich však ozvláštnila vianočným korením a hneď máš chuť, že všade rozvoniava varené víno.

Ciambelle al Vino – Vínové koláčiky po taliansky. Patria k jesenným klasickým koláčikom pri zbere hrozna. JA som ich však ozvláštnila vianočným korením a hneď máš chuť, že všade rozvoniava varené víno.
Suché ingrediencie zmiešame, spravíme do stredu jamku a prilejeme všetky tekuté ingrediencie. Najskôr miešame vidličkou a keď je cesto kompaktné, prehnieteme rukou. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme odstáť aspoň 10 minút. Potom odoberáme cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme valčeky o hrúbke cca 0,5 cm a dĺžke cca 7 - 10 cm. Každý valček zvinieme tak, aby sme vytvorili koliesko a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút. Koláčik má byť jemne ružový. Vrch koláčika pevný, ale nie tvrdý, pri stlačení je treba cítiť pruženie ako pri špongii. Keď koláčiky vyberieme z rúry môžeme ich obaliť v práškovom cukre, ktorý môžeme ochutiť vianočným korením. Nie je to však nutné, sú chutné aj bez cukru.
Základ je podávať ich s vínkom. Či vychladeným, alebo vareným je na Vás. Chuť korenia vám hneď pripomenie, že Vianoce prichádzajú.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.