Talianske vytláčané keksíky z kukuričnej múky z regiónu Piemont v severnom Taliansku. Nie sú veľmi sladké a preto glazované čerešničky im dodajú tú správnu chuť. K ich výrobe potrebujeme strojček/lis na keksíky.

Talianske vytláčané keksíky z kukuričnej múky z regiónu Piemont v severnom Taliansku. Nie sú veľmi sladké a preto glazované čerešničky im dodajú tú správnu chuť. K ich výrobe potrebujeme strojček/lis na keksíky.
Najskôr vymiešame cukor s maslom dopenista. Do nadýchanej bielej peny primiešame najskôr jedno vajce a potom druhé.Spolu s vajíčkami primiešame mandľovú a vanilkovú arómu. Ak sa vám nepodarí maslo celkom rozmiešať a zostanú hrudky, nevadí. Začnite postupne primiešavať zmiešanú pšeničnú a kukuričnú múku. Múku zapracovávame do cesta vareškou. Nakoniec dáme cesto na 15 minút do mrazničky, alebo na 30 minút do chladničky, aby sa vychladilo.
Vyberieme správne zdobítko do lisu. Malo by vytvoriť kvetinku s voľným stredom, kam vsadíme čerešničku. Kvetinky vytláčame na plech, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Nemusíme ich ukladať s veľkým rozostupom, veľmi nenarastú. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Dáme pozor aby sme ich celkom nevysušili. Skladujeme v plechovej škatuli.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.