Táto osviežujúca uhorková polievka pochádza z Bulharska. Najlepšia je odstáta a dobre vychladená, dokonca s kúskami ľadu ak je veľmi teplo.
Mnohým pripomína grécke tsatsiky.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tarator
- Príprava: 15 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
2 veľké šalátové uhorky
250 ml kyslá smotana (kokosová)
5 – 6 PL mlieka (bezlaktózového)
1 hrsť kôprovej vňate
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
250 ml kyslá smotana (kokosová)
5 – 6 PL mlieka (bezlaktózového)
1 hrsť kôprovej vňate
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Postup prípravy
Uhorky pozdĺžne rozrežeme a zbavíme jadierok. Nahrubo ich nastrúhame do kyslej smotany zmiešanej s mliekom. Ak máte problém s laktózou použite bezlaktózové varianty, skvelá je kokosová kyslá smotana a mandľové mlieko.
Primiešajte roztlačený cesnak, olivový olej a nasekanú kôprovú vňať. Dochutíme soľou a mletým korením. Necháme najlepšie cez noc vychladiť v chladničke. Podávame s kúskami uhorky a ľadu, ak ej veľmi teplo.
TIP polievku môžete posypať orechami, ktoré krátko opečiete na suchej panvici.