Sladké pečivo, ktoré nemusíte pripravovať len na Halloween. Chutia s maslom, či marhuľovým džemom.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tekvicové buchtičky
- Príprava: 90 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
500 g špaldovej múky
200 g tekvicového pyré
50 g medu
50 g masla
1 vajce
7 g sušené droždie
70 ml vlažnej vody
štipka soli
1 ČL perníkového korenia
200 g tekvicového pyré
50 g medu
50 g masla
1 vajce
7 g sušené droždie
70 ml vlažnej vody
štipka soli
1 ČL perníkového korenia
Postup prípravy
Tekvicu nakrájame na kúsky a pečieme v rúre na 200 °C približne 30 minút, kým nie je dužina mäkká. Rozmixujeme ju spolu s vajíčkom a medom.
Múku, soľ a perníkove korenie zmiešame a primiešame k nim vlažnú vodu so sušeným droždím a tekvicovým pyré. Miesime, kým cesto nie je nelepivé. Potom prikryjeme utierkou a necháme približne hodinu kysnúť. Keď sa cesto zväčší, vytvarujeme z neho 12 - 14 guliek. Každú guľku poprevezujeme hrubším špagátom, aby vznikli zárezy ako na tekvici. Potom tekvičky necháme ešte 15 minút podkysnúť.
Potrieme tekvičky rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na na 200 °C približne 20 minút. Keď sú tekvičky upečené vezmeme tekvicové semienko a do ešte teplých ho zapichneme.
Podávame vychladnuté s kúskom masla a džemom. Skvelo chutia k čaju alebo ku káve.