Tekvicové donutky

Donutky, ktoré chutia aj malým upírom nie len na Halloween!

Ingrediencie

250 g pečenej tekvice hokaido
100 ml vlažného mandľového mlieka
1 PL kokosový olej
4 PL kokosového cukru
1 vajce
1 a 1/2 hrnčeka rozmixovaných ovsených vločiek bez gluténu
1/2 ČL mletej škorice
1/4 KL mletých klinčekov
1 ČL prášok do pečiva

Na posypanie:
xylitol
prírodné farbné prášky z acaica, matcha, dračieho ovocia, modrej spiruliny

Postup prípravy

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, potrieme olejom a pečieme na 200 °C asi 30 minút. Po vychladnutí dužinu zoškrabneme zo šupky a rozmixujeme na pyré s mliekom, rozpusteným kokosovým olejom. Pridáme cukor a korenie a vajíčko. Všetko zmiešame, aby nám vznikla kaša.

Vločky rozmixujeme na múku a primiešame prášok do pečiva. Zmiešame s tekvicovou kašou a necháme aspoň 5 minút odležať. Vločky sa nasiaknu a ak by bola zmes málo vláčna pridáme ešte za lyžicu mlieka.

Plech na donutky vytrieme olejom a lyžicou nadávkujeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 15 - 20 minút. Cesto bude na dotyk mäkké, ale ak sa už na povrchu robí škrupinka a je pekne hnedá, vyberieme z rúry. Plech opatrne pretočíme, aby donutky vypadli. Ak sa nechcú uvoľniť, prikryjeme plech mokrou utierkou a necháme chvíľu takto stáť.

Donutky potrieme roztopeným kokosovým olejem a hneď obaľujeme v cukre. Cukor môžeme zafarbiť prírodnými farebnými práškami z modrej spiruliny, dračieho ovocia, acaica, alebo matcha. Docielime tak farebné variácie, do ktorých má chuť zahryznúť sa každé Halloweenske strašidlo.

Podobné recepty

Chlebové pletence s párkom

Jednoduché keksíky

Buchtičky Tangzhong

Piškót vo vodnom kúpeli