Teľacia pečeň na paradajkách

Ingrediencie

500 g teľacej pečeni
300 g tvrdých paradajok
4 PL oleja
2 cibule
1 ČL mletej červenej papriky
1 PL hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ
voda

Postup prípravy

Pečeň odblaníme a rozrežeme na približne 4 rovnaké kúsky. Okraje narežeme, aby sa pečeň pri pečení nestočila. Z oboch strán ju obalíme múkou, v ktorej sme rozmiešali mletú papriku a čierne mleté korenie.

Sprudka opražíme na oleji a uložíme na tanier.

V tom istom oleji opražíme na drobno nasekanú cibuľku, nadrobno nakrájané paradajky zbavené šupky a chvíľu spolu dusíme, aby sa paradajky začali rozpadávať.

Potom k nim pridáme aj opečenú pečeň a pár minút takto podusíme. Pred podávaním jedlo osolím. Nesolíme skôr, pečeň by zhorkla!

Podávame s ryžou alebo tarhoňou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom