Autor receptu
Kucharocka.sk
Teľacia pečeň na paradajkách
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
500 g teľacej pečeni
300 g tvrdých paradajok
4 PL oleja
2 cibule
1 ČL mletej červenej papriky
1 PL hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ
voda
300 g tvrdých paradajok
4 PL oleja
2 cibule
1 ČL mletej červenej papriky
1 PL hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ
voda
Postup prípravy
Pečeň odblaníme a rozrežeme na približne 4 rovnaké kúsky. Okraje narežeme, aby sa pečeň pri pečení nestočila. Z oboch strán ju obalíme múkou, v ktorej sme rozmiešali mletú papriku a čierne mleté korenie.
Sprudka opražíme na oleji a uložíme na tanier.
V tom istom oleji opražíme na drobno nasekanú cibuľku, nadrobno nakrájané paradajky zbavené šupky a chvíľu spolu dusíme, aby sa paradajky začali rozpadávať.
Potom k nim pridáme aj opečenú pečeň a pár minút takto podusíme. Pred podávaním jedlo osolím. Nesolíme skôr, pečeň by zhorkla!
Podávame s ryžou alebo tarhoňou.