Traslavé jabĺčko

Dezert ako pre deti tak aj pre dospelých.
Chutí ako detská výživa, ale želatína jej dáva nový rozmer. ヅ

Ingrediencie

100 g guľatých piškót
10 plátkov želatíny
4 veľké jablká
2 PL cukru
1 dl jablkového džúsu
1 ČL citrónová šťava
1/2 ČL mletej škorice

Postup prípravy

Jabĺčka očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a škoricu. Zalejeme vodou tak, aby len zaliala jabĺčka a povaríme, kým nezmäknú. Necháme trocha schladnúť a rozmixujeme.

Želatínu namočíme buď do vody alebo do jablkového džúsu a necháme napučať. Potom jemne nahrajeme, aby sa želatína rozpustila. Po rozpustení zamiešame želatínu do rozmixovaných jabĺčok.

Piškóty naukladáme do misiek, alebo do srnčieho chrbta. Zalejeme jablkovou zmesou a dáme do chladničky stuhnúť. Veľmi záleží od typu želatíny, niekedy stačí hodina, ale je lepšie nechať dezert odstáť cez noc.

Môžeme podávať so šľahačkou, či poliate čokoládou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom