
Autor receptu
Kucharocka.sk

Treska na paradajkách
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 3
Ingrediencie
350 g tresky
2 PL olivový olej
cherry paradajky alebo paradajky v plechovke
1 citrón
petržlenová vňať, kapary, soľ, mleté korenie štyroch farieb
2 PL olivový olej
cherry paradajky alebo paradajky v plechovke
1 citrón
petržlenová vňať, kapary, soľ, mleté korenie štyroch farieb
Postup prípravy
Rybu osušíme papierovou utierkou. Na panvicu s kovovou rúčkou dáme olivový olej a keď sa zohreje pridáme ryby nakrájané na porcie. Rýchlo ich opečemie z oboch po 3 - 5 minút do zlatohneda, záleží od veľkosti.
Pridáme k rybe paradajky, vňať, kapary a trochu citrónovej šťavy. Celú panvicu dáme do rúry. Pečieme približne 5 až 10 minút na 200 stupňov, kým nebude ryba úplne upečená. Zistíte to tak, že sa mäso bude dať ľahučko od seba oddeľovať vidličkou „na vločky“.
Podávajte s dusenou ryžou, quinou, bulgur, zeleninovým šalátom, batátmi.