Rýchly snack, či raňajky.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tuniakový sendvič
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 5 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
2 krajce celozrnného chleba
1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
2 PL jogurtu
1 paradajka
2 listy zeleného šalátu
cesnak na potretie a olivový olej na pokvapkanie
soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek citróna, pár koliesok cibule
1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
2 PL jogurtu
1 paradajka
2 listy zeleného šalátu
cesnak na potretie a olivový olej na pokvapkanie
soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek citróna, pár koliesok cibule
Postup prípravy
Rozpálime panvicu na grilovanie a opečieme na nej na sucho krajce chleba z oboch strán. Potom ich potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Paradajku nakrájame na krúžky. Vezmeme si konce paradajky a nimi dobre potrieme vnútorné strany krajcov chleba.
Tuniaka zlejeme zo šťavy a zmiešame s jogurtom. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Teraz už len všetko navrstvíme. Začneme s listom šalátu, položíme na neho krúžky paradajky, Dáme pár lyžíc tuniakovej zmesi a na ňu kolieska cibule. Prikryjeme druhým krajcom, tou stranou, ktorú sme pokvapkali olejom a potreli cesnakom a paradajkou.