Príbeh kávy 𝑲𝒅𝒆 𝒔𝒂 𝒗𝒛𝒂𝒍𝒂 𝒌𝒂́𝒗𝒂 nájdete medzi našimi článkami.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Turecká káva
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
50 ml vody
1 ČL najjemnejšej kávy zomletej až na prach
½ ČL cukru
štipka mletého kardamónu
1 ČL najjemnejšej kávy zomletej až na prach
½ ČL cukru
štipka mletého kardamónu
Postup prípravy
Turecká káva sa pripravuje v malej džezve s držadlom vyrobenej z tepanej medi alebo z hliníka. Všetky suroviny pridáme do kanvičky, premiešame a necháme zovrieť. Keď sa začne dvíhať pena, kanvičku dáme preč z ohňa a prudko klepneme dnom o pevný podklad, aby pena spadla. Tento postup opakujem ešte dva razy. Kávu potom nalejeme opatrne do šálky tak, aby pena bola navrchu.