Vláčne keksíky s tvarohom alebo ricottou. Jednoduchá pochúťka, vyzerá pestro a chutí hlavne deťom.
Ak môžeš jesť lepok, použi hladkú múku 🙂
Autor receptu
Kucharocka.sk
Tvarohové kekse
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 42
Ingrediencie
200 g ricotty / tvarohu
200 g bezlepkovej múky univerzal /alebo hladká múka
1 vajce
50 g cukru
1 PL orechového oleja (pistáciový)
cukrová, farebná posýpka
práškový cukor na posypanie
200 g bezlepkovej múky univerzal /alebo hladká múka
1 vajce
50 g cukru
1 PL orechového oleja (pistáciový)
cukrová, farebná posýpka
práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
Múku, cukor, vajce, tvaroh a olej zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Ak je lepivé, prisypte múku. Potom cesto zabalíme do potravinovej fólie a aspoň na 1 hodinu dáme odležať do chladničky.
Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto je jemné a môže byť lepivé, tak primieste doň múku, aby sa dalo vaľkať. Vyvaľkáme na cca 5 mm a povrch cesta posypeme farebnou posýpkou, jemne ju valčekom prevaľkáme, aby sa prilepila do cesta. Povykrajujeme keksíky a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečiem cca 10 -15 minút (záleží od veľkosti keksíka) na 190 °C. Farba keksíkov sa pri pečení veľmi nezmení, ak sa na povrchu vytvorí "škrupinka" a zospodu vyzerajú, že sú nedopečené, sú hotové a môžete ich vybrať. Po vybratí z rúry keksíky hneď jemne poprášime práškovým cukrom a necháme ich vychladnúť.