Tvarohovo čokoládové muffiny

Ingrediencie

200 g horkej čokolády 52%
200 g jemného tvarohu
1 PL kokosového oleja
4 vajcia
1 hrnček puffovaného amarantu

Postup prípravy

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme kokosový olej. Do roztopenej čokolády primiešame tvaroh a následne žĺtka. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a opatrne ich vmiešame do čokolády. Na záver vmiešame puffovaný amarant alebo quinou.

Čokoládovú zmes naplníme do papierových košíčkov na muffiny a pečieme 15 minút v rozohriatej rúre na 180 °C. Muffiny vyberieme, keď popraskajú. Nepečieme veľmi dlho, lebo ich vysušíme. Necháme vychladnúť a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom