Obloženie pizze si môžeme prispôsobiť podľa našej chute, šunka, tuniak, syr. Podstatné je, že ju pripravíme s láskou a keď sa nám podarí vytvarovať aj cesto do tvaru srdca, tak to naša polovička určite ocení. ღ ღ ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Valentínska pizza ღ
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
Cesto:
400 g hladká múka
1 sušené droždie
1/2 ČL cukor
1/2 ČL soľ
2 PL olivový olej
1 pohár vlažnej vody
paradajkové pesto
150 g salámu
50 g syra
1 paradajka
400 g hladká múka
1 sušené droždie
1/2 ČL cukor
1/2 ČL soľ
2 PL olivový olej
1 pohár vlažnej vody
paradajkové pesto
150 g salámu
50 g syra
1 paradajka
Postup prípravy
Droždie nasypeme do vlažnej vody a jemne pocukrujeme. Hladkú múku, zvyšok cukru a soľ premiešame najskôr nasucho v miske. Potom pridávame olej a vlažnú vodu s droždím. Najskôr miešame vidličkou a keď sú všetky suroviny spojené, hnetieme ho rukami, kým sa z neho netvorí bochník a neodlepuje sa od stien misky.
Prikryjeme potravinárskou fóliou, zabalíme do utierky a necháme kysnúť na teplom mieste 30 - 60 minút. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Vyklopíme ho z misky na pomúčenú dosku a jemne prevaľkáme. Potom ho vytvarujeme do tvaru srdca a presunieme na vymastený a krupicou alebo kukuričnou múkou vysypaný plech.
Cesto potrieme paradajkovým pestom, alebo akoukoľvek omáčkou, ktorú máme doma. Posypeme strúhaným syrom. Môžeme použiť aj kombináciu viacerých syrov. Na syr poukladáme kolieska salámy a kolieska paradajky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi na 15 minút, kým okraje nezružovejú.