Valentínske bonbóny ღ

❤ Toto zvládnete spraviť bez problémov aj večer pred sv. Valentínom ❤
Len potrebujete silikónovú formu na bonbóny, z nej sa čokoládky vyberajú najlepšie.
Upozornenie pre tých, ktorí majú horúce ruky, biela čokoláda sa v nich bude veľmi rýchlo topiť, tak si ich schlaďte v ľadovej vode.
Čas varenia je v tomto prípade čas, ktorý potrebujete na zatuhnutie čokolády.

Ingrediencie

100 g bielej čokolády

100 g horkej čokolády 52%

12 ks čerešne namočených v alkohole

mrazom sušené maliny

Postup prípravy

Sušené čerešne večer namočíme do alkoholu (amaretto, rum…). Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, každú zvlášť. Zatiaľ si pripravíme silikónové formičky na bonbóny. Neodporúčam iné, nemusia sa vám potom podariť vybrať bonbóny bez poškodenia. Na dno formičiek rozmrvíme sušené maliny.

Keď sa čokoláda roztopí, do horkej pridáme za lyžicu smotany, alebo kokosového mlieka, aby sme ju zjemnili a nebola taká tuhá. Potom naplníme jednu cukrárenskú striekačku bielou čokoládou a druhú horkou čokoládou.

Začneme opatrne plniť formičky na bonbóny najskôr bielou čokoládou. Plníme len do polovice. Potom položíme na čokoládu čerešňu a zalejeme ju druhou čokoládou. Môžeme polovicu bonbónov spraviť bielo-hnedú a druhú polovicu hnedo-bielu. Biela čokoláda je však mäkšia a rýchlejšie sa topí, preto je lepšie použiť ju na vrch.

Keď máme formičky naplnené, dáme na hodinku do mrazničky. Potom ich vyberieme a vyklopíme. Kým nezjeme, skladujeme v chladničke.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom