Osie hniezda poznáme všetci a asi ich všetci máme radi. Tak prečo ich nepripraviť netradične?

Osie hniezda poznáme všetci a asi ich všetci máme radi. Tak prečo ich nepripraviť netradične?
Z droždia, trošky teplého mlieka, a cukru pripravíme kvások, môžeme ho poprášiť múkou, lepok pomôže pri vytváraní "čapičky" z kvasníc. Potom ho pridáme do múky zmiešanej so štipkou soli a zvyšným cukrom. Prilejeme zvyšné mlieko a rozpustené maslo, vypracujeme vláčne, ale elastické cesto, ktoré poprášime múkou a prikryté necháme nakysnúť minimálne 30 minút. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Či je správne vykysnuté zistíme aj tak, že do neho pichneme prst a keď sa cesto váti späť je akurát.
Keď cesto vykysne, na pomúčenej doske ho rozdelíme na 4 a viac častí. Záleží na vás, lebo budete šúľať valček, tak ako je vám to pohodlné. Ušúľaný valček o hrúbe 0,5 - 1 cm potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou, kakaom a cukrom. Pred zrolovaním pridáme sušené hrozineka alebo iné ovocie, ale nemusíme. Narežeme asi 10 cm kúsky a tie zroujeme do tvaru srdiečka. Chytíme konce valčeka a začne ich rolovať ako srdiečko smerom k sebe. Strednú čsť potom dvomi prstmi stlačíme a vytvarujeme špic srdca.
Srdiečka preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, ešte posypeme škorcou, či kakaom, do oblúčikov vložíme kandenzovanú čerešňu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C asi n a15 -20 minút, zleží od veľkosti srdiečok.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.