Čas varenia je v tomto prípade čas odležania v chladničke.

Čas varenia je v tomto prípade čas odležania v chladničke.
Sušienky pomelieme na drobno a zalejeme roztopeným maslom. Vymiešame na lepkavú hmotu a tú natlačíme na dno srdiečkovej formy. Ak nemáte otváraciu formu, vyložte ju alobalom, inak budete mať problém hotovú tortu vybrať. Dajte cesto na 10 minút do chladničky, aby stuhlo.
Zatiaľ vymiešajte jahodový džem s rumom, alebo maretom, prípadne iným voňavým alkoholom. Potom džemom natrite vrch stuhnutého korpusu a znova dajte do chladničky.
Čokoládu roztopte vo vodnom kúpele a vmiešajte do ricotty. Dobre premiešajte metličkou na šľahanie, aby nevznikli hrudky. Cukor netreba pridávať, je ho dosť v bielej čokoláde ;) Ak ale máte radšej sladko sladké dezerty, tak pokojne pridajte za lyžičku práškového cukru.
Potom čokoládovú hmotu opatrne natrite na džem. Najľahšie sa rozotiera tak, ak si spravíte na korpuse tri hromádky - na špičke srdca a v oblúkoch. Jemne pritlačte špachtľou a ťahajte hmotu k okrajom. JE potrebné byť opatrný a jemný, inak sa nám džem priveľmi zmieša s bielou hmotou a v reze to nebude pekné.
Dáme do chladničky minimálne 1 hodinu. Môžeme skontrolovať prstom, či je zmes tuhá. Ak sa už nelepí na prst, môžeme pokračovať s červenou želatínou. Tú si pripravíme podľa návodu. Nakrájame jahody a poukládme na ricottovú zmes. Potom na ne lyžičkou dávkujeme čevenú želatínu. Pozor, nezabudnite, že biela zmes je studená, tak červená želatína bude rýchlo tuhnúť. Potom už len necáme asi 10 minút stuhnúť červenú želatínu a môžeme jesť.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.