![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2020/12/Vareny-hovadzi-udeny-jazyk-1024x724.png)
Varený hovädzí údený jazyk
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
600 g hovädzieho údeného jazyka
Bobkový list
5 bobuliek čierneho korenia
5 bobuliek nového korenia
horčičné semiačka
soľ
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
Voda
Bobkový list
5 bobuliek čierneho korenia
5 bobuliek nového korenia
horčičné semiačka
soľ
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
Voda
Postup prípravy
Jazyk vložíme do studenej vody a nasypeme tam korenie s bobkovým listom a soľ.
Cibuľu a cesnak očistíme, nekrájame a tiež pridáme k jazyku. Pomaly varíme približne hodinu.
Potom jazyk vyberieme, rýchlo schladíme a olúpeme.
Podávame nakrájaný na tenké plátky, buď teplý alebo studený.
K nemu môžeme podávať šalát coleslaw, kyslú kapustu, baranie roky, kyslé uhorky, alebo len zeleninový šalát.