ღ Tento recept je bezlepkový, bezlaktózový a vegetariánsky. ღ
Recept na farebné bezlepkové žemličky nájdete v našich receptoch.

ღ Tento recept je bezlepkový, bezlaktózový a vegetariánsky. ღ
Recept na farebné bezlepkové žemličky nájdete v našich receptoch.
Dáme piecť batát do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme ho približne hodinu, kým nie je celkom mäkký. Zatiaľ si uvaríme červenú šošovicu s jedným strúčikom cesnaku a trochou vegety.
Šosovicu aj batát necháme vychladnúť. Batát vyškriabeme a rozmačkáme, pridáme tekvicový olej, pretlačený jeden strúčik cesnaku, ochutíme citrónovou šťavou, sójovkou, soľou a korením. Potom primiešame šošovicu a cesnak, ktorý sme s ňou varili rozmačkáme a tiež primiešame. Zahustíme puffovanou quinoou. Ak je zmes stále hustá, primiešame cícerovú múku a necháme chvíľu odstáť.
Ovssené vločky, orechy a peccorino rozmixujeme na múčku a použijeme ako strúhanku. Z batátovej hmoty vytvarujeme fašírky, najlepšie mokrými rukami, aby sa hmota nelepila a obaľujeme vo vyrobenej strúhanke. Potom opražíme na rozpálenej panvici potretej kokosovým olejom. Z každej strany opečiem len pár minút, kým povrch neschrúmkavie. Na vrch položíme plátok tvrdého syra a prikryjeme, aby sa syr "roztopil". Spravíme praženičku alebo omeletku z dvoch vajec a rozdelíme na dve časti.
Teraz naplníme rozrezané žemle. Spodnú časť potrieme omáčkou, môže byť štiplavá alebo len kečup, na ňu položíme omeletku a plátky šampiňónov, ktoré sme rýchlo opiekli z oboch strán. Na ne položíme vegetariánsku fašírku s plátkom syra. Zas dáme vrstvu omáčky a pridáme nakrájanú zeleninu (paradajky, papriku, cibuľku) a prikryjeme ich listami šalátov. Prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.