Koláčiky, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Tu platí pravidlo, čím jednoduchší recept, tým lahodnejší pokrm.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Vínové koláčiky
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 200
Ingrediencie
250 g maslo
300 g hladká múka
7 PL bieleho vína (rulandské šedé)
na obalenie:
1 ks cukor vanilínový/mandľový/rumový
kopcovitá lyžica práškového cukru
300 g hladká múka
7 PL bieleho vína (rulandské šedé)
na obalenie:
1 ks cukor vanilínový/mandľový/rumový
kopcovitá lyžica práškového cukru
Postup prípravy
K zmäknutému maslu pridáme víno a hladkú múku. Vymiesime kompaktné cesto a dáme do chladu aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
Potom cesto vyberieme z chladničky, necháme ho chvíľu odstáť a rozdelíme ho na dva bochníčky. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto asi na 3 mm. Vykrajujeme koláčiky – hviezdičky, kvietočky, srdiečka a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 10 - 12 minút.
Ešte teplé ich obalíme v cukrovej zmesi. Skladujeme v plechovej škatuli. Čím dlhšie stoja, tým sú chutnejšie....teda ak ich škriatkovia nepojedia skôr ako si gazdinka stihne všimnúť. ツ