Autor receptu
Kucharocka.sk
Zapečená bagetka s volským okom
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 bagetu (najlepšie celozrnnú)
40 g kvalitnej šunky
40 g syru gouda
maslo, cesnak
1 vajce
40 g kvalitnej šunky
40 g syru gouda
maslo, cesnak
1 vajce
Postup prípravy
Bagetku rozrežeme a reznou stranou dáme opiecť na rozohriatu panvicu. Keď je povrch bagetky chrumkavý a opečený do ružova, potrieme ho strúčikom cesnaku a dáme naň kúsok masla. Poukladáme šunku a syr.
Takto vložíme do rozohriatej rúry na 200 stupňov nastavenej na gril. Netreba dlho grilovať, len kým sa syr roztečie tak, ako máme radi.
Kým sa bagetka griluje, spravíme si na panvičke volské oko. Keď je syr roztešený, môžeme naň poukladať zeleninu (paradajku, papriku) a prikryť druhou polovicou bagetky. Na vrch bagetky položíme hotové volské oko a môžeme raňajkovať.