Upeč si vlastnú chrumkavú ciabattu a potom si z nej sprav zapekačku na skvelý spôsob!

Upeč si vlastnú chrumkavú ciabattu a potom si z nej sprav zapekačku na skvelý spôsob!
Do pohárika nalejme vlažnú vodu a nasypeme doň ćukor a sušené droždie. Necháme ho pár minút naštartovať. V druhom poháriku zmiešame chia semienka s 2 lyžicami vody a necháme ich napučať. Potom oba poháriky vylejeme spolu s olejom do múky so štipkou soli a dobre premiesime. Môžeme miesiť aj v kuchynskom pomocníkovi asi 10 minút. Keď vidíme, že cesto sa naťahuje, prikryjeme misku s cestom fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
Potom cesto položíme na pomúčenú dosku, natiahneme a preložíme aspoň dvakrát po šírke aj po dĺžke. Potom ho vrátime do misky. Po ďalších 30 minútach cesto rozdelíme na dve časti. A dvakrát preložíme každú časť. Plech vymastíme olejom a položíme naň obe ciabatty. Prikryjeme fóliou alebo utierkou na ďalších 30 minút. Rozohrejeme rúru na 230 °C, ciabatty odkryjeme a pečieme cca 20 minút.
Pečieme do zlatista. Necháme vychladnúť a pozdĺžne rozrežeme. Vymiešame suroviny na bylinkové maslo a natrieme ho na rozkrojené ciabatty. Zapečieme ich asi 5-10 minút pod grilom. Potom natrieme troškou kečupu a posypeme syrom, prípadne dáme aj šunku, či sardinky, alebo paradajky. A zapečieme ešte 5 minút.
Ciabattu rozkrájame na pásiky a podávame. Chutí studená aj teplá.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.