Zapečená cuketa

Ingrediencie

2 zemiaky

2 mrkvy

2 cuketa

1/2 hrnčeka červenej šošovice

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

2 vajcia

300 ml smotana na šľahanie

100 g tvrdý strúhaný syr

soľ, mleté korenie, mletá červená paprika, tymián, mladá cibuľka

Postup prípravy

Najskôr nakrájame cibuľu na mesiačiky a cesnak na plátky. Osmahneme ich na oleji do zlatista. Prihodíme k nim zemiaky a mrkvu, ktoré sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme a okoreníme a pár minút podusíme pod pokrievkou. Cuketu nakrájame na tenké plátky a nasolíme ju. Necháme pár minút odstáť a potom ju osušíme papierovou utierkou.

Zapekaciu misku vytrieme olejom a na dno poukladáme vrstvu cukety. Okoreníme ľubovoľným korením, napríklad korením na grilovanie a na ňu nasypeme polovičnú dávku červenej šošovice. Na tú navrstvíme zemiaky s cibuľou a pokryjeme ich druhou polovicou šošovice. Posypeme trochou strúhaného syra a poukladáme na neho zvyšné cukety. Tie okoreníme a osolíme. Zmiešame vajíčka so smotanou a zvyšným syrom., pridáme tymián. Zalejeme zeleninu a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút, kým sa vajíčka nestiahnu. Podávame posypané mladou cibuľkou a tymiánom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom