Zapečená mexická cuketa

Ingrediencie

2 stredne veľké cukety
4 stredne veľké zemiaky
Plnka:
150 g mletého morčacie mäsa
2 PL bravčovej masti alebo oleja
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
100 ml paradajkového pretlaku
100 ml vody
1/2 plechovka červenej fazule
1/2 plechovky kukurice
100-150 g tvrdého syra
podľa chuti: soľ, mleté čierne korenie, mletá zaúdená paprika

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame na drobno a speníme ju na oleji. Pridáme pretlačená cesnak a po chvíľke aj mleté mäso, ktoré dochutíme korením a soľou. Mierne podusíme a pridáme paradajkový pretlak. Potom primiešame polovicu vody a keď máme pocit, že je to málo šťavnaté, môžeme pridať aj zvyšnú vodu a podusiť celú zmes pár minút. Na koniec pridáme fazuľu a kukuricu. Pár minút podusíme a vypneme oheň.

Cuketu pozdĺžne prekrojíme na polovicu a stred vydlabene lyžičkou. Naplníme morčacou zmesou a posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 20 minút. Cuketa nemá byť mäkká, ale chrumkavá. Zemiaky narežeme na hranolčeky a dáme ich piecť spolu s cuketou, pečieme približne 40 minút, kým nie sú zlatisté. Môžeme podávať s pikantným kečupom, alebo len tak.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom