Tento recept je skvelý v každom ročnom období, dá sa k nemu použiť akákoľvek zelenina.
My sme použili hrášok, mrkvu, brokolicu a zelenú časť z póru.
Taktiež údené mäso môžete použiť krkovičku, stehno, koleno, proste to čo máte radi.

Tento recept je skvelý v každom ročnom období, dá sa k nemu použiť akákoľvek zelenina.
My sme použili hrášok, mrkvu, brokolicu a zelenú časť z póru.
Taktiež údené mäso môžete použiť krkovičku, stehno, koleno, proste to čo máte radi.
Najskôr si uvaríme údené mäso. ak máme uvarené, stačí ho nakrájať na menšie kocky. Uvaríme cestoviny podľa návodu. Cibuľu nakrájame na mesiačiku a opečieme do sklovita na masi. Pridáme k nej na drobn nakrájané dve mrkvy, asi 10 cm na kolieska nakrájaný pór, približne 2 hrste blanšírovanej brokolice a na koniec pol hrnčeka hrášku. Keď je zelenina jemne podusené, asi tak na skus, primiešame na kocky nakrájané mäso, cestoviny a dochutíme soľou a korením.
Ak máme panvicu, ktorú môžeme dať do rúry, necháme všetko v nej a zalejeme ju zmesou vajíčka, smotany a strúhaného syra. Alebo zmes zeleniny a zmäsa premiestnime do zapekacej misky. Zmes by nemala byť zaliata až po povrch, mala by sa skôr obaliť vajíčkom a syrom ako v nich plávať. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C asi 20 minút, kým sa vajíčko nestiahne a vrch pekne nezhnedne. Môžeme podávať s kyslou smotanou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.