![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/02/Recepty-obrazok-2-24-1024x724.png)
Zapečený karfiol s chrumkavou krustou
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 35 min.
Ingrediencie
1 čerstvý stredne veľký karfiol
3 lyžice olivového oleja
1 stredne veľkú bielu cibuľu
4 stredne veľké zemiaky
4 vajíčka
150 g syru chedar
3 lyžice smotany na šľahanie
soľ, maslo, mleté čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
1 stredne veľkú bielu cibuľu
4 stredne veľké zemiaky
4 vajíčka
150 g syru chedar
3 lyžice smotany na šľahanie
soľ, maslo, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Karfiol očistíme, umyjeme, nakrájame na malé ružičky a varíme v osolenej vode do zmäknutia. Medzitým na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhané surové zemiaky a chvíľu orestujeme.
Keď je karfiol uvarený, necháme ho chvíľu vychladnúť. Potom ho zmiešame s cibuľkou a zemiakmi, 2 vajíčkami, nastrúhaným syrom chedar, nasekanou petržlenovou, pridáme koreniny a osolíme. Celú hmotu premiestnime do vopred maslom vymastenej sklenenej zapekacej misy.
Zvyšné 2 vajíčka rozmiešame so smotanou, potom tekutinou polejeme vrch cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 25 až 30 minút.