Ak ste milovník kvasákov, tento recept oceníte. Vaše obľúbené kvasáky môžete mať celoročne.

Ak ste milovník kvasákov, tento recept oceníte. Vaše obľúbené kvasáky môžete mať celoročne.
Vodu necháme zovrieť, pridáme soľ a necháme vychladnúť. Uhorky umyjeme a naukladáme na stojáka do pohárov na zaváranie. Na vrch každého pohára položíme trocha kôpru a zalejeme vychladnutým nálevom. Uhorky vybrajte skôr väčšie a bacuľatejšie ako drobné a tenké. Tie si nechajte na klasické zaváranie.
Poháre použite na klasické viečka, nie so závitom. Keď ich zaviečkujeme, pokladáme poháre do hlbokého plechu a necháme ich 14 dní v tmavej izbe, nesmie na ne svietiť slnko.
V pohároch nastane fermentovanie a tekutina bude vytekať spod viečok. Nezľaknite sa, je to v poriadku. Po 14 dňoch poháre očistíme a môžeme uložiť do pivnice. Kvas sa časom usadí na dne pohára a vytvorí biely pás, nálev tak zostane číry.
Takto pripravené kvasáky vydržia aj do ďalšej sezóny - ak ich nezjete skôr ㋡
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.