Zelerové čipsy

Ingrediencie

1 stredne veľký zeler (koreň)
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
3 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté korenie, korenie na grilovane….

Postup prípravy

Koreň očistíme a nakrájame na čo najtenšie látky a vložíme do marinády. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme syrom.

Pečieme pri trocha vyššej teplote, zeler nie je tak náchylný k pripečeniu. Vyhrejeme rúru na 220 - 200 stupňov, záleži od veľkosti a hrúbky plátkov. Ak máte medzi nimi aj menšie kúsky, radšej pečte pri nižšej teplote a vyberte ich skôr, aby nezhoreli.

Dajte pozor, aby boli plátky naozaj tenké, inak sa môže stať, že čipsy zostanú "gumové" lebo nebudú dopečené.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom