Autor receptu
Kucharocka.sk
Zemiakový majonézový šalát
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
4 vajcia
1 cibuľa
200 g mrazený hrášok+ mrkva
2 – 3 kyslé uhorky
150 g majonézy
nálev z kyslých uhoriek
soľ, mleté čierne korenie, cukor
Postup prípravy
Celé neošúpané zemiaky dobre umyjeme a dáme variť na približne 30 minút. Záleží od veľkosti, treba kontrolovať nožíkom, aby sme ich neprevarili. Keď sú uvarené, zalejme a ochladíme pod prúdom studenej vody a necháme schladnúť. Následne ošúpeme a nakrájame na drobno. Vajíčka uvaríme na tvrdo a po vychladnutí ošúpeme a tiež nakrájame na drobno. Primiešame k zemiakom do misky.
Mrazený hrášok a mrkvu, môžeme použiť, ale nemusíme. Zalejeme ich horúcou vodou, aby sa rozmrazili. Potom ich scedíme a pridáme do misky. Cibuľu nakrájame na drobno a tiež pridáme do misky. Nakoniec nakrájame na malé kúsky aj kyslé uhorky a tiež ich pridáme k zvyšnej zelenine.
Pripravíme si zálievku. Zmiešame majonézu s nálevom kyslých uhoriek. Dochutíme soľou a korením. Ak je nálev veľmi kyslý, pridáme štipku cukru. Množstvo majonézy a nálevu si každý mieša podľa vlastnej chute. Niekto rád šalát mokrejší, niekto suchší.