Kari je klasické ázijské jedlo. Svoju typickú farbu má v každom regióne inú. Záleží od korenín, ktoré sú v kari paste. Typickými koreninami v kari paste sú napríklad muškátový orech, škorica, klinčeky, korenie, rímska rasca, badián , či kurkuma.

Kari je klasické ázijské jedlo. Svoju typickú farbu má v každom regióne inú. Záleží od korenín, ktoré sú v kari paste. Typickými koreninami v kari paste sú napríklad muškátový orech, škorica, klinčeky, korenie, rímska rasca, badián , či kurkuma.
Zemiaky nakrájame na malé kúsky. Mäso nakrájame na prúžky. Do panvice nalejeme kokosové mlieko a za častého miešania zohrejeme takmer do varu. Do horúceho mlieka rozmiešame karí pastu. Potom pridáme mäso a zemiaky, podlejeme vývarom a varíme, kým nie je mäso krehké.
Zmes dochutíme rybou omáčkou, sójovou omáčkou a ľahko osladíme trstinovým cukrom. Podávame s jasmínovou ryžou, dozdobiť môžete čerstvým koriandrom. Ale kari je chutné aj s chlebovou plackou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.