Babičkine parené buchty
- Príprava: 30 min.
- Varenia: 30 min.
Ingrediencie
500 g polohrubá múka
1 ks droždie
400 ml mlieko
30 g kryštálový cukor
trochu soli
1 pohár lekváru
mletý mak, prákový cukor
1 ks droždie
400 ml mlieko
30 g kryštálový cukor
trochu soli
1 pohár lekváru
mletý mak, prákový cukor
Postup prípravy
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Jemne ho poprášime múkou. Zmiešame múku so soľou, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, my sme dali jahodový, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté utierkou ešte chvíľu podkysnúť.
Buchty paríme asi 10 minút. Pokrievku nedvíhame, aby para neutiekla.
Podávame poliate roztopeným masom a posypané pomletým makom a práškovým cukrom