Chutné zeleninové placky bez vajec, bez laktózy a bez lepku. Môžeme použiť akúkoľvek tvrdšiu zeleninu, ktorú máme doma. Kapustu, kaleráb, petržlen, mrkvu, papriku, karfiol, cuketu, baklažán…
Autor receptu
Kucharocka.sk
Kapustové placky
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 15
Ingrediencie
4 ks list pekingskej kapusty
1 mrkva
10 cm cukety
1/2 – 3/4 hrnčeka vody
1/2 hrnčeka cícerovej múky
1/3 hrnčeka škrobovej múky (tapiokovej)
1 PL bieleho sezamu
1 PL čierneho sezamu
2 PL nasekaných tekvicových semienok
soľ a mleté čierne korenie
1 mrkva
10 cm cukety
1/2 – 3/4 hrnčeka vody
1/2 hrnčeka cícerovej múky
1/3 hrnčeka škrobovej múky (tapiokovej)
1 PL bieleho sezamu
1 PL čierneho sezamu
2 PL nasekaných tekvicových semienok
soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
Cuketu a mrkvu nastrúhame na hrubo. Pekingskú kapustu nakrájame na jemno. Zeleninu vmiešame do pripravenej mokrej zmesi z vody, cícerovej múky a tapiokovej múky. Dobre premiešame a ochutíme korením a soľou.
Panvicu vytrieme olejom ako na palacinky a zohrejeme ju. Tvoríme placky, najskôr skúsime menšie, až potom veľké. Lyžicou zmes vždy pritlačíme na panvicu, aby vznikla, čo najtenšia placka a opečieme do chrumkava z oboch strán.
Podávame ako prílohu k mäsu, alebo konzumujeme zvlášť a namáčame si do sójovej omáčky, alebo akéhokoľvek dipu, ktorý máme radi.