Ťahané štrúdle sú bez pochyby jednou z najlepších tradičných špecialít, ale keď si vieme robotu urýchliť a zjednodušiť niet nad to 🙂 Bleskový recept a výsledok nad očakávania. Skvelý recept od skvelej starkej Betky 🙂
Blesková štrúdľa
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
250 g Cera
300 g hladká múka špeciál
štipka soľ
10 PL studená voda
300 g hladká múka špeciál
štipka soľ
10 PL studená voda
Postup prípravy
Ceru postrúhame na slzičkovom strúhadle a zmiešame s ostatnými surovinami. Dostaneme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Vyvaľkáme každú časť , potrieme roztopenou masťou a naplníme ľubovoľnou plnkou. Zavinieme, natrieme rozšľahaným vajcom, poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 200 stupňoch dozlata.
Dobrú chuť !