Blesková štrúdľa

Ťahané štrúdle sú bez pochyby jednou z najlepších tradičných špecialít, ale keď si vieme robotu urýchliť a zjednodušiť niet nad to 🙂 Bleskový recept a výsledok nad očakávania. Skvelý recept od skvelej starkej Betky 🙂

Ingrediencie

250 g Cera
300 g hladká múka špeciál
štipka soľ
10 PL studená voda

Postup prípravy

Ceru postrúhame na slzičkovom strúhadle a zmiešame s ostatnými surovinami. Dostaneme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Vyvaľkáme každú časť , potrieme roztopenou masťou a naplníme ľubovoľnou plnkou. Zavinieme, natrieme rozšľahaným vajcom, poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 200 stupňoch dozlata.

Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom