Asi každému sa stane, že má chuť na teplú večeru, ale času na prípravu je málo… Alebo len jednoducho sa nám nechce… A nakoniec je z toho chlebík s nátierkou.
Loďky máte hotové za asi 20 minút. Chutia ako pizza.
“ Loďky“ z lístkového cesta
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
✔️ 1 balenie lístkového cesto
✔️ tatarská omáčka
✔️ údená šunka tenké plátky
✔️ sterilizované šampiňóny
✔️ plátkový syr
✔️ strúhaný syr
✔️ červené zlato
✔️ mleté farebné korenie
✔️ 1 vajíčko
✔️ tatarská omáčka
✔️ údená šunka tenké plátky
✔️ sterilizované šampiňóny
✔️ plátkový syr
✔️ strúhaný syr
✔️ červené zlato
✔️ mleté farebné korenie
✔️ 1 vajíčko
Postup prípravy
Lístkové cesto rozkrojíme na 2 časti. Každú časť potrieme tatárskou omáčkou / okraje vynecháme, cca 1 cm.
Na každú časť dáme šunku, plátkový syr, šampiňóny. Voľné okraje zahneme smerom dovnútra. Okraje aj vrch / šampiňóny / som potrela Červeným zlatom.
Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Posypeme strúhaným syrom, na vrch som namlela farebné korenie. Dáme zapiecť.
Dobrú chuť 🙂