Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne.
K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.
Batátové hranolky
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 25 min.
- Počet porcií: 3
Ingrediencie
✔️ 2 ks väčšie batáty
✔️ 4 lyžice olivového oleja
✔️ 2 lyžice kukuričného škrobu
✔️ 2 lyžičky mletej červenej papriky
✔️ 1 lyžička mletého čierneho korenia
✔️ 1 lyžička cesnakového granulátu
✔️ soľ
✔️ 4 lyžice olivového oleja
✔️ 2 lyžice kukuričného škrobu
✔️ 2 lyžičky mletej červenej papriky
✔️ 1 lyžička mletého čierneho korenia
✔️ 1 lyžička cesnakového granulátu
✔️ soľ
Postup prípravy
Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.
Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.
Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.
Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.
Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme. Dobrú chuť 🙂