Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne.
K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.

Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne.
K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.
Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.
Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.
Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.
Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.
Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme. Dobrú chuť 🙂
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.