Piekla som viac druhov zákuskov, ostal mi jeden plát korpusu. Po inventúre v chladničke vznikla táto torta 🤭.
Malinová torta
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
✔️ 1 plát korpusu
➡️ Malinové želé
✔️ čerstvé maliny
✔️ 1.5 balíčka agaru
✔️ xylitol
✔️ 0.75 l voda / malinová šťava / sirup + voda
➡️ Smotanovo – šľahačkový krém
✔️ 400 ml smotana na šľahanie
✔️ 300 g kyslá smotana
✔️ 2 balenia stužovač šľahačky
✔️ 2 balenia vanilkový cukor
➡️ Malinové želé
✔️ čerstvé maliny
✔️ 1.5 balíčka agaru
✔️ xylitol
✔️ 0.75 l voda / malinová šťava / sirup + voda
➡️ Smotanovo – šľahačkový krém
✔️ 400 ml smotana na šľahanie
✔️ 300 g kyslá smotana
✔️ 2 balenia stužovač šľahačky
✔️ 2 balenia vanilkový cukor
Postup prípravy
Kraje korpusu som orezala pomocou formy, ktorú som na celú tortu použila / odopínaciu, bez dna. Priemer cca 20cm.
Agar pripravíme podľa návodu na balení / s vodou, malinovou šťavou, vodou a sirupom - podľa chuti. Dosladíme, použila som xylitol. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Korpus dáme do formy, na korpus rozložíme maliny. Zalejeme vychladnutým agarom a dáme do chladničky stuhnúť. Keď je želé stuhnuté, formu dáme dole.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom. Primiešame kyslú smotanu.
Na stuhnuté želé a boky torty rozotrieme smotanový krém. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť 🙂