Palacinky s ricottou a karamelom, doplnené ovocím.
Zahustené mlieko som varila 2 hodiny, ak máte hustý karamel, kľudne ho použite / ale bez pridania stužovača.
Palacinky s ricottovo-karamelovou plnkou
- Príprava: 30 min.
- Počet porcií: 14
Ingrediencie
Cesto
180 g hladká špaldová múka
3 ks vajce
400 ml nízkotučné mlieko
60 ml olej
50 ml perlivá minerálka
25 g kakao so zníženým obsahom tuku
štipka soľ
Plnka
300 g ricotta
pol plechovky zahustené nesladené mlieko
3 balíčky vanilkový cukor
30 g maslo
3 lyžice želatínový stužovač do krémov
Okrem toho
ovocie
biela čokoláda
180 g hladká špaldová múka
3 ks vajce
400 ml nízkotučné mlieko
60 ml olej
50 ml perlivá minerálka
25 g kakao so zníženým obsahom tuku
štipka soľ
Plnka
300 g ricotta
pol plechovky zahustené nesladené mlieko
3 balíčky vanilkový cukor
30 g maslo
3 lyžice želatínový stužovač do krémov
Okrem toho
ovocie
biela čokoláda
Postup prípravy
Zahustené mlieko nad parou povaríme pokiaľ nebude hustejšie / ak máte hotový, hustý karamel, kľudne použite ten. V tom prípade nepridávajte už stužovač krémov. Do hotového karamelu pridáme maslo, miešame pokiaľ sa neroztopí.
Karamel s primiešaným maslom pridáme do ricotty, osladíme / ja som dala vanilkový cukor, ale môžte podľa chuti pridať xylitol, med... Hotovú masu dáme do mixéra, pridáme želatínový stužovač a mixneme / tento bod vynechajte ak máte hustý karamel.
Prísady na palacinky vymiešame na hladké cesto. Pečieme palacinky z obidvoch strán.
Palacinky necháme vychladnúť. Potrieme karamelom, dáme 1 - 2 rady ovocia a stočíme. Hotové polejeme roztopenou bielou čokoládou.
Dobrú chuť 🙂