Palacinky zapečené v lístkovom ceste s troma druhmi plnky. Plnku môžete dať akúkoľvek podľa vlastnej chuti.
Palacinky v lístkovom ceste
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 35 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
Cesto :
✔️ 90 g hladkej špaldovej múky
✔️ 2 vajcia
✔️ 200 ml mlieka
✔️ 30 ml oleja
✔️ 15 ml perlivej minerálky
✔️ 15 g kakaa , štipka soli
➡️ Mascarpone plnka
✔️ 80 g mascarpone
✔️ 80 g krémového tvarohu
✔️ 80 ml smotany na šľahanie
✔️ 1 vanilkový cukor , 1 stužovač šľahačky
➡️ Ovocná plnka
✔️ 300 g mrazeného lesného ovocia
✔️ 2 lyžice kukuričného škrobu , podľa chuti med
➡️ Orechová plnka
✔️ 100 g mletých lieskových orechov
✔️ 100 ml smotany na šľahanie
✔️ 1 vanilkový cukor
✔️ 1 lyžica xylitolu
✔️ 1 lyžica rumu , citrónová kôra
➡️ Okrem toho
✔️ 1 balenie lístkového cesta, 1 vajíčko
✔️ 90 g hladkej špaldovej múky
✔️ 2 vajcia
✔️ 200 ml mlieka
✔️ 30 ml oleja
✔️ 15 ml perlivej minerálky
✔️ 15 g kakaa , štipka soli
➡️ Mascarpone plnka
✔️ 80 g mascarpone
✔️ 80 g krémového tvarohu
✔️ 80 ml smotany na šľahanie
✔️ 1 vanilkový cukor , 1 stužovač šľahačky
➡️ Ovocná plnka
✔️ 300 g mrazeného lesného ovocia
✔️ 2 lyžice kukuričného škrobu , podľa chuti med
➡️ Orechová plnka
✔️ 100 g mletých lieskových orechov
✔️ 100 ml smotany na šľahanie
✔️ 1 vanilkový cukor
✔️ 1 lyžica xylitolu
✔️ 1 lyžica rumu , citrónová kôra
➡️ Okrem toho
✔️ 1 balenie lístkového cesta, 1 vajíčko
Postup prípravy
Suroviny na cesto zmiešame na hladkú hmotu bez hrudiek a pečieme palacinky.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Mascarpone a tvaroh vymiešame, pridáme vanilkový cukor a vmiešame vyšľahanú smotanu.
Lesné ovocie dáme do panvice a zalejeme troškou vody, v ktorej sme vymiešali kukuričný škrob. Pridáme med alebo sladidlo podľa chuti. Miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Suroviny na orechovú plnku zmiešame spolu a necháme chvíľu stáť, plnka zhustne.
S každou plnkou naplníme po dve palacinky. Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, do každej dáme po 3 palacinky, každú s inou plnkou. Zvinieme, vrch potrieme vajíčkom a dáme zapiecť. Dobrú chuť 🙂