Plnila som upečeným baconom, hríbmi, cibuľkou, strúhaným cheddarom, pridala som biely grécky jogurt, troška horčice, petržlenovú vňať, soľ, koreniny… Druhá dávka vegetariánska, to isté len bez baconu 🙂. Plnku si pripravte podľa vlastnej chuti 😋.
Plnený chlebík
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
✔️ 300 g hladkej špaldovej múky
✔️ 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
✔️ 1 lyžička soli
✔️ 50 ml oleja
✔️ 150 ml vody
✔️ 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
✔️ 1 lyžička soli
✔️ 50 ml oleja
✔️ 150 ml vody
Postup prípravy
Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme hladké cesto. Kým si pripravíme plnku, necháme cesto "oddychovať" 🙂.
Plnku si pripravte podľa vlastnej chuti.
Cesto rozdelíme na 6 kúskov. Každý kus trošku vyvaľkáme a rukami "roztiahneme" na tenké cesto / môžete aj vyvaľkať.
Na každý kus dáme plnku a chlebík vytvarujeme, aký ho chceme mať. Stočiť, prehnúť, to je na vás.
Chlebíky upečieme z každej strany. Piekla som nasucho, bez oleja, na miernom ohni aby sa chlebík dostatočne prepiekol. Dobrú chuť 🙂