Vegetariánske, rýchlo hotové.Mascarpone som použila do omáčky namiesto syra. Omáčka nebola hustá ako so syrom, ale chuťovo super, asi budem do omáčok častejšie používať mascarpone 🤨.
Šampiňónovo – špenátové penne
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 25 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
✔️ podľa chuti semolinové penne
✔️ 400 g hnedých
šampiňónov
✔️ 100 g baby špenátu
✔️ 4 lyžice mascarpone
✔️ 200 ml mlieka
✔️ drvený cesnak / cesnaková pasta / cesnakový granulát
✔️ soľ
✔️ koreniny
✔️ 400 g hnedých
šampiňónov
✔️ 100 g baby špenátu
✔️ 4 lyžice mascarpone
✔️ 200 ml mlieka
✔️ drvený cesnak / cesnaková pasta / cesnakový granulát
✔️ soľ
✔️ koreniny
Postup prípravy
Penne uvaríme / do vody okrem soli dávam aj zeleninový bujón, asi pol kocky.
Šampiňóny nakrájame, špenát som tiež nakrájala na hrubo.
Šampiňóny mierne opražíme / pražila som na sucho, bez oleja. Pridáme špenát, chvíľku pražíme spolu.
V mlieku rozmiešame mascarpone a zalejeme šampiňóny. Osolíme, podľa chuti okoreníme, pridáme drvený cesnak.
Necháme cca 10 minút podusiť. Pridáme penne, premiešame a 2 - 3 minútky spolu povaríme. V pripade potreby ešte dochutíme. Dobrú chuť 🙂