Z tortového korpusu mi ostal jeden plát, moja voľba padla na tvarohový krém 🙂. Kraje korpusu som odkrojila, priemer korpusu som mala takto cca 20cm.
Tvarohová tortička
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 45 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
➡️ Korpus
✔️ 230 g polohrubej špaldovej múky
✔️ 5 ks vajec
✔️ 60 g xylitolu
✔️ 1 balíček kypriaceho prášku
✔️ 10 lyžíc vody
➡️ Plnka
✔️ 250 ml mlieka
✔️ 1 balíček zlatý klas
✔️ 125 g masla
✔️ 1 balíček vanilkového cukru
✔️ 1 lyžica xylitolu
✔️ 125 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
✔️ 125 g nízkotučného jemného tvarohu
✔️ 1 lyžička citrónovej kôry
➡️ Okrem toho
✔️ broskyňový džem bez cukru
✔️ špaldové piškóty
✔️ broskyňový kompót bez cukru
✔️ 230 g polohrubej špaldovej múky
✔️ 5 ks vajec
✔️ 60 g xylitolu
✔️ 1 balíček kypriaceho prášku
✔️ 10 lyžíc vody
➡️ Plnka
✔️ 250 ml mlieka
✔️ 1 balíček zlatý klas
✔️ 125 g masla
✔️ 1 balíček vanilkového cukru
✔️ 1 lyžica xylitolu
✔️ 125 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
✔️ 125 g nízkotučného jemného tvarohu
✔️ 1 lyžička citrónovej kôry
➡️ Okrem toho
✔️ broskyňový džem bez cukru
✔️ špaldové piškóty
✔️ broskyňový kompót bez cukru
Postup prípravy
Korpus: Vaječné žĺtky vymiešame s xylitolom, pridáme vodu. Do múky zamiešame prášok do pečiva a pridáme k vaječným žĺtkam. Premiešame.
Bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme k múčnej zmesi, premiešame. Spolu som ešte prešľahala. Korpus upečieme.
Plnka: Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v mlieku. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s xylitolom, pridáme tvaroh, citrónovú kôru. Vmiešame vychladnutý puding. Všetko spolu ešte vyšľaháme.
Korpus som potrela džemom / použila som 1 plát korpusu / potom som dala piškóty, bruškom dole. Na piškóty dáme broskyne, potom krém. Dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť 🙂