Jednoducho, oriešková lahôdka…
Kinder bueno
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
CESTO:
9 vajec
9 PL kryštálový cukor
3 PL polohrubá múka
3 PL strúhanka
1/2 PDP
100 g nasekané orechy
KRÉM:
1 l mlieko
2 1/2 vanilkový puding
300 g maslo
2 PL kakao
OKREM TOHO:
6 PL nutela
500 ml smotana na šľahanie
2 stužovače šľahačky
9 vajec
9 PL kryštálový cukor
3 PL polohrubá múka
3 PL strúhanka
1/2 PDP
100 g nasekané orechy
KRÉM:
1 l mlieko
2 1/2 vanilkový puding
300 g maslo
2 PL kakao
OKREM TOHO:
6 PL nutela
500 ml smotana na šľahanie
2 stužovače šľahačky
Postup prípravy
CESTO: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, pridáme cukor, došľaháme. Pridáme jemne múku s PDP a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu poolejujeme. Rozložíme naň nasekané orechy a vylejeme cesto. Pečieme pri 160 stupňoch asi 10 minút doružova.
KRÉM: Z mlieka trochu odlejeme, ostatné dáme variť s cukrom. Rozšľaháme žĺtka, puding, pridáme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Rozšľaháme a pridáme zmäknuté maslo. Do polovici krému primiešame kakao.
Korpus po vychladnutí obrátime orechami nahor, natrieme naň nutelu, nakôpkujeme krém do šachovnice, striedame bledý a tmavý pri seba lyžicou. Zvrchu ho vidličkou premiešame, vznikne mramorovanie. Natrieme na krém vyšľahanú šľahačku a zasypeme povrch kakaom. Dobrú chuť !