Zákusok, navždy spojený v mojej mysli s Covid-om. Nie že by bol taký zlý, je vynikajúci, len žiaľ som ho piekla v deň keď mi naplno prepukla choroba. Naledujúce dni som sa žiaľ naň len pozerala v chladničke, lebo chuť aj čuch odišli do sveta. Takže, bolo treba reparát a ten len potvrdil, že zákusok je skvelý. Pre mňa čokoholika, jedna báseň.
Čokorezy s banánmi
- Príprava: 40 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 25
Ingrediencie
CESTO:
8 vajec
250 g kryštálový cukor
100 g hladká múka
40 g kakao
1 PDP
1 vanilka
KRÉM:
1/2 l mlieko
100 g práškový cukor
140 g maslo
100 g hladká múka
250 g maslo
100 g kakao
1 plechovka Pikao
OKREM TOHO:
4-5 banány
8 vajec
250 g kryštálový cukor
100 g hladká múka
40 g kakao
1 PDP
1 vanilka
KRÉM:
1/2 l mlieko
100 g práškový cukor
140 g maslo
100 g hladká múka
250 g maslo
100 g kakao
1 plechovka Pikao
OKREM TOHO:
4-5 banány
Postup prípravy
CESTO: Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, primiešame zľahka všetky ostatné suroviny. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie a cesto upečieme pri 180 stupňoch cca 15-20 minút.
PLNKA: Zo 140 g masla a múky urobíme svetlú zásmažku, prilejeme mlieko a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladiť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a primiešame aj kašu s kakaom, dobre premiešame. Nakoniec pridáme pikao.
Cesto rozrežeme na 2 pláty, potrieme polovicou plnky, naukladáme pokrájané banány na plátky, potrieme zvyšnou plnkou prikryjeme druhým plátom cesta. Navrch natrieme tenkú vrstvu krému a polejeme čokoládovou ganache. Druhou voľbou je urobiť rezy ako tortu, avšak treba potom zvážiť len polovičné množstvo cesta do formy. Dobrú chuť !