Skvelý kysnutý koláčik, ktorý vydrží mäkký ako čerstvý aj 3 dni, samozrejme ak sa nestihne zjesť rýchlejšie.
Pudingoš
- Príprava: 120 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
CESTO:
900 g hladká múka
100 g práškový cukor
4 dcl mlieko
2 droždia
5 PL olej
1 vanilka
1 PDP
PLNKA:
1/2 l mlieko
2 čokoládové pudingy
4 PL kakao
250 g kryštálový cukor
250 g Hera
900 g hladká múka
100 g práškový cukor
4 dcl mlieko
2 droždia
5 PL olej
1 vanilka
1 PDP
PLNKA:
1/2 l mlieko
2 čokoládové pudingy
4 PL kakao
250 g kryštálový cukor
250 g Hera
Postup prípravy
PLNKA: Uvaríme puding, do odstaveného pridáme kakao a Heru, necháme vychladnúť.
CESTO: Zamiesime klasické kysnuté cesto zo všetkých surovín, pozor nenechávame kysnúť, pracujeme s ním hneď plníme. Cesto rozdelíme na 6 častí. Vyvaľkáme, natrieme plnkou a stáčame po 2 pramene do copu, takže nám vzniknú 3 záviny.
Dáme na vymastený plech a potrieme ich olejom. Dáme do vyhriatej rúry na 50 stupňov a necháme ich kysnúť 30 minút. Rúru zapneme na 170 stupňov a pečieme 10-15 minút, potom prikryjeme papierom na pečenie a dopekáme cca 30-40 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť !