Kto by už len nemiloval šišky?! U nás sa veru taký ešte nenašiel 🙂 S kopou sladkej jahodovej peny a so studeným mliekom, mňam 🙂
Šišky „pampúšky“
- Príprava: 70 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
CESTO:
1/2 kg hladká múka 00
3 dcl mlieko
50 g práškový cukor
4 PL olej
soľ
2 vajcia
2 žĺtky
1 droždie
3 PL rum
JAHODOVÁ PENA:
2 bielky
2 PL jahodový džem
50 g kryštálový cukor
1/2 kg hladká múka 00
3 dcl mlieko
50 g práškový cukor
4 PL olej
soľ
2 vajcia
2 žĺtky
1 droždie
3 PL rum
JAHODOVÁ PENA:
2 bielky
2 PL jahodový džem
50 g kryštálový cukor
Postup prípravy
Vypracujeme kysnuté cesto ( POZOR! musí byť redšie ako klasické kysnuté cesto) a necháme ho 1 hodinu kysnúť.
Preložíme na dosku, vyvaľkáme na hrubší plát a pohárom vykrajujeme kolieska.
Na panvicu nalejeme dostatok oleja ( šišky musia plávať) a vyprážame, vrchnou stranou z dosky musí ísť do oleja, čiže spodná strana šišky (múková) je v oleji navrchu, pretáčame a smažíme do zlatista. Dobrú chuť !