Osviežujúci, ideálny na leto, krémový cheesecake, ktorý zbožňujeme.

Osviežujúci, ideálny na leto, krémový cheesecake, ktorý zbožňujeme.
Sušienky rozmixujeme a zmiesime so zmäknutým maslom. Tortovú formu (23cm) vyložíme papierom na pečenie a natlačíme sušienkové cesto na dno aj vyvýšené okraje. Pečieme pri 180 stupňov 10-12 minút.
Vyšľaháme mascarpone so smotanou, cukrom a pridávame po 1 vajci, ďalej žĺtky, múku a kôru. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri 180 stupňov 10-15 minút, ďalej pri 150 stupňov 40 minút. Horúci cheesecake oddelíme od bokov formy a necháme vychladnúť najlepšie cez noc.
Na polevu vyšľaháme metličkou vajíčka s cukrom, pridáme kôru a šťavu z citrónov. Dáme variť nad paru za stáleho miešania až pokým poleva nezhustne, pozor, nesmie vrieť. Po zložení z pary primiešame maslo.
Polevu nalejeme na stuhnutý cheesecake a dozdobíme. Dobrú chuť !
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.