Nemohol chýbať na každej dobrej oslave či už na narodeniny alebo hody. Nenáročný, nepresladený, jednoducho všetkými obľúbený karamelový rez mojej maminky 🙂

Nemohol chýbať na každej dobrej oslave či už na narodeniny alebo hody. Nenáročný, nepresladený, jednoducho všetkými obľúbený karamelový rez mojej maminky 🙂
CESTO: Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, jemne vmiešame olej, žĺtky, múku s PDP a kakaom. Cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a upečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút.
PLNKA: 3/4 l vody dáme zovrieť do hrnca spolu so 70 g cukru a vanilkou, vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy. Uvaríme hustú kašu, do horúcej zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky primiešame kakao.
ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM: Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, necháme rozpustiť. Schladíme v chladničke. Po zachladení v mlieku vyšľaháme šľahačky v prášku.
Na cesto natrieme najskôr svetlú, potom tmavú plnku a nakoniec šľahačkový krém. Povrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.