Klasika na tisíc spôsobov, ako klasický koláč, s mriežkami na povrchu,v tortovej forme, s orechami alebo tvarohom. Milujeme všetky variácie.

Klasika na tisíc spôsobov, ako klasický koláč, s mriežkami na povrchu,v tortovej forme, s orechami alebo tvarohom. Milujeme všetky variácie.
Spracujeme cesto, podľa verzie, čo máme k dispozícií. Obe verzie sú vynikajúce. Necháme odpočinúť aspoň 30 minút v chladničke.
Jabĺčka postrúhame na väčšie a chvíľu podusíme, max. 5 minút. Podľa chuti pridáme cukor, vanilku, alebo škoricu. Podľa verzie si môžme pripraviť aj tvaroh ochutený cukrom a citrónom, alebo pomleté orechy s cukrom.
Cesto rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme a prenesieme na plech, naplníme plnkou a prikryjeme druhou časťou cesta. Popicháme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch, cca 30 minút.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.